По тъмно в Перник: кметът Владимиров вдигна скандал на водния шеф

OFFNews 07 декември 2019 в 23:51 11644 2

Снимка zapernıkçcom

Луд скандал се разрази тази нощ в пернишкия квартал „Църква“ по тъмно. Жители на „Църква“ вече пети ден са без вода. Напрежението е голямо, алармира сайтът ZaPernik.com.

Кметът на община Перник Станислав Владимиров е срещнал по тъмна доба шефа на пернишкото водно дружество  Иван Витанов, наречен вече Ваньо Сушата заради кошмарния воден режим в района, пред помпена станция в района и е започнала шумна разправа.

Водният шеф за пореден път се опитал да прехвърли топката за водната криза към общината и това накарало новия кмет буквално да го помете с думи пред насъбралата се тълпа, останала без вода в квартал "Църква".

„В и К е сключила договор с перничани за подаване на питейна вода и е длъжна да я доставя до потребителите. Перник е във воден режим, но в определените часове дружеството трябва да направи нужната организация водата да стига до хората“, крещял кметът Владимиров срещу управителя на В и К Иван Витанов.

Станислав Владимиров е настоял за бързо решение на проблема с водоподаването в квартала и още тази вечер чешмите в домакинствата да потекат нормално. От своя страна, жителите на "Църква" поискаха и „Делта хил“ да бъде включен в режима, за да се осигури нормалното водоподаване в района.

Така още от тази вечер кранчето на богаташите от „Делта Хил“ щяло да бъде затворено. Не стана ясно защо досега „В и К“ ги е толерирало и подавало вода.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10372

2

elbarbudo

09.12 2019 в 08:11

Перничани са корави само във вицовете и кръчмите...

4040

1

jovo

08.12 2019 в 01:56

Перничани, вземете сопите и накажете виновните за назидание на бъдещите управници!