"По-нови" автобуси до Владая след оплаквания от живеещите там

Вероника Шербанова 10 август 2016 в 21:13 4488 0

Столичната община увеличава от 15 септември броя на автобусите по линия номер 59 до Владая, а от октомври ще бъдат пуснати "по-нови" автобуси от сегашните.

Обещанието направи новият зам.-кмет по транспорта Евгени Крусев, след като жители на Владая се оплакаха от "барутниците", в които трябва да пътуват.  

"На пътуващите по направлението София - Кулата през Владайското дефиле, не може да не е направило впечатление движението на едно странно превозно средство димящо като дизелов локомотив, наречено „автобус“. Част от една друга епоха то представлява истинско изпитание за пътниците, осмелили се да рискуват с подобна транспортна услуга. Изгорелите газове и неугледният му външен вид го характеризират като нещо, гордо носещо псевдонима си „барутник“, обявиха жителите на Владая.

Те се оплакаха и от разреждане на автобусите по линията и ранното приключване на последния курс, което лишава младежите в селото от социален и културен живот. Гражданите настояха още да бъдат монтирани багажници за велосипеди на автобусите, тъй като това ще даде алтернативен транспорт на живеещите в Княжево и Владая. 

"Ще възложа на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) да направи постоянно наблюдение по линията и ако се налага увеличение с още коли, да се направи такова допълнително. Паралелно с идването на новите автобуси за градския транспорт в столицата колите, които обслужват 59-та линия, също ще бъдат подменени с изцяло ниско подови автобуси", посочи Крусев пред БНР.

Автобусна линия 59 вече изпълнява курсове до жп гарата на Владая, които са синхронизирани с разписанието на влаковете, подчерта той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови