По 12 години и половина затвор получиха убийците на Надежда Куцкова

OFFNews 13 ноември 2014 в 15:07 6510 2

Софийският градски съд (СГС) осъди на по 12 години и половина затвор Велик Корчев и Станислав Маламов. Двамата бяха признати за виновни за убийството 84-годишната Надежда Куцкова - свекърва на съдия Нели Куцкова.

Маламов и Корчев трябва да платят по 50 000 лв. на наследниците на убитата.

По време на съдебното заседание двамата заявиха, че осъзнават грешката си и ще понесат наказанието, което заслужават.

Надежда Куцкова беше убита в столичния квартал "Овча купел" на 31 декември миналата година. На 5 февруари 2014 г. прокуратурата повдигна обвинение на Маламов и Корчев за грабеж, придружен с убийство. 

Разследването установи, че в злополучната нощ Маламов позвънил на вратата на възрастната жена и след като тя отворила, двамата с Корчев нахълтали в апартамента ѝ. Маламов я задържал, като затиснал носа и устата на възрастната жена, за да не вика, докато съучастникът му тършувал, подбирайки какво може да се открадне.

Докато Маламов държал жената, тя починала от задушаване. Тогава на вратата се позвънило, което изненадало двамата похитители и те избягали през прозореца, а след това направили опит да се укрият извън столицата.

След вземането показания от близки на жертвата и обвиняемите, както и след намерените на мястото на престъплението сгъваем нож и цигари, полицията стигнала до двамата извършители.

По-късно двамата направиха пълни самопризнания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!