По 1000 души в нощните рейсове в София през уикенда

Тунелопробивната машина за метро № 3 спира за профилактика на Петте кьошета

OFFNews Последна промяна на 08 юни 2018 в 12:03 5853 0

Около 1000 души се возят в нощните автобуси в София в петък срещу събота. През седмицата натоварването е по-слабо, но като цяло гражданите започват да ползват все повече новата услуга. 

Това заяви зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев в интернет предаването на общинския съветник в СОС Стефан Марков  „100лица за столицата”.  Девет месеца е експерименталният период, в който ще се движат автобусите нощем, системата е отворена към корекции, за да се напасне към транспортните нужди на жителите на столицата, стана ясно още от думите на Крусев. 

Строителството на трети метродиаметър върви по график, до месец ще бъде възстановено движението по ул. „Св. Георги Софийски” при ВМА.

Продължава работата по всички 12 метростанции. Тунелопробивната машина е при Петте Кьошета и съвсем скоро се очаква да достигне до метростанцията, която се изгражда на бул. „Патриарх Евтимий”. Там ще й бъде извършена профилактика, след което ще поеме към крайната си точка при театър „София” и ще бъде разглобена. Работи се паралелно по всички метростанции, така че до края на следващата година по-голямата част от трети метродиаметър да бъде пуснат в експлоатация, каза още Крусев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X