Quantcast

Пловдивски съд вкара терорист от "Ал Кайда" в ареста

OFFNews Последна промяна на 18 февруари 2014 в 16:48 3698 1

Пловдивският окръжен съд задържа под стража афганистанеца Сюлейман Сидики, който е обвинен в тероризъм.

Сюлейман Сидики, който има и германско гражданство, е заловен на 15 февруари на територията на Пловдив. В България той влязъл, след като се изплъзнал от властите в Германия.

27-годишният Сидики е бил член на терористични групи и е участвал във военни обучения на „Ал Кайда” на територията на Германия и Афганистан.

Днес съдът в Пловдив беше гледана мярката му се неотклонение и издадената европейска заповед от Германия за привеждане под наказателна отговорност по обвинение за тероризъм. Делото за екстрадицията трябва да бъде насрочено до 7 дни.

Съдът прецени, че има реална опасност Сидики да се укрие или да извърши друго престъпление, и предвид фактът, че няма постоянен адрес в България, го задържа с цел осигуряване за явяване на съдебното производство.

Решението на съда подлежи на обжалване в тридневен срок пред Апелативен съд.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.02 2014 в 17:36

Браво!Проблемът не е само Сюлейман Сидики,обаче.Проблемът е всеобхватен и глобален.Причини за радикалната, панислямистка,радикална инвазия е многолик.Дни са необходими,за да бъде изяснен в спорове.
Радикален ислям,финасиран от богати шейхове,прониква и у нас.Плаща,промива мозъци,изкривява една религия.Зове за джихад срещу гяурите в световен мащаб.Терорът е нещо подло и нагло.Той винаги взема невинни жертви.И никога не може да бъде оправдан с идея и/или кауза,било то политическа или религиозна.Въпросът,КОЙ стои и иска това......?