Пиши ''...'' и да бягаме! Българинът, надраскал Колизеума, се разкая и писмено (видео)

Искра Ангелова 06 юли 2023 в 10:00 2065 2

Колизеума в Рим

Снимка Даниеле Рагадзини, Инстаграм

Колизеума в Рим

Мъжът, който надраска името си и това на своята приятелка на стената на римския Колизеум, както OFFNews вече писа, е изпратил извинение до властите в Рим. Според изданието на вестник „Месаджеро“ от сряда в изявлението виновникът признава, че уж „не е знаел за древността на паметника“.

„Осъзнавайки сериозността на престъплението“, цитира италианският вестник думите му, „с тези редове бих искал да поднеса моите най-искрени и честни извинения на италианците и на целия свят за щетите, причинени на културното наследство, което е наследството на цялото човечество.”

Според британското издание МейлОнлайн туристът, издълбал името си и това на приятелката си в стената на Колизеума, е роден в България фитнес инструктор, който живее във Великобритания. Според същата медия 27-годишният Иван Димитров, родом от Ловеч, е човекът, заснет на видео от американския турист Райън Луц, докато издълбава с ключове думите „Иван+Хейли 23“ в тухлената зидария на културния паметник от първи век.

Италианската преса информира, че туристът е разследван от прокуратурата на Рим по обвинение за увреждане на културни ценности. Той е заплашен от две до пет години затвор и глоба от 2500 до 15 000 евро.

Колизеумът е един от най-популярните туристически обекти в света и основен символ на Рим. Посещава се от повече от 7 милиона души годишно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

585

2

Stoyancho

06.07 2023 в 14:45

хахахаха, заради един, етикета е за всички за жалост!

310

1

Far Rider

06.07 2023 в 10:40

Това е да си българин! Не знаеш, че Колизеумът е древен паметник! Смяташ го за общинските кенефи в центъра на село София! Българи! Юнаци!