Пиян дядо отиде да си поиска изоставеното бебе, намериха и бащата

OFFNews 12 август 2017 в 08:45 7109 1

Дядото на изоставеното снощи в парка бебе е отишъл в полицията, за да вземе детето. Той обаче е бил в нетрезво състояние и детето не му е било предадено, съобщава.

В момента биологичният баща на детето е на разпит в столичното Трето РУ. Продължава да се издирва майката.

Снощи случайно минаващи хора откриха бебе в парка. Бебето е момиченце. В кошчето, в което е изоставено, е имало биберони, памперси, шишета за хранене и плик с дрехи. По детето няма следи от насилие и е в добро физическо състояние. В момента то е настанено в столична педиатрия. Състоянието на момиченцето е добро, съобщиха от Специализираната болница за лечение по детски болести – проф. д-р Ив.Митев”. Бебето е около 5 месеца, тежи 4.6 кг и направените му изследвания до този момент сочат, че е сравнително здраво. Момиченцето е било леко дехидратирано, тъй като не се знае колко часа е било изоставено в горещините, но в момента състоянието му е стабилизирано. Детето е спокойно, храни се на всеки 2-3 часа и има отличен апетит, а когато е гладно разбира цялото отделение”, коментира д-р Михаил Желязков, лекар от болницата. Лекарите са категорични, че става въпрос за сравнително добре гледано бебе.

Ако родителите на бебето се откажат от него, то ще бъде настанено в приемно семейство или в специализиран център. 

Това е вторият случай на изоставено бебе в рамките на десетина дни. Първото бебе беше изоставено и след час потърсено от майка си, която се разкая и поиска да  си го прибере. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови