Петгодишно хлапе популяризира донорството с нова версия на "Ice bucket challenge"

OFFNews 02 септември 2014 в 15:53 4552 0

5-годишно момче със заболяване на сърцето направи трогателна интерпретация на популярното ледено предизвикателство "Ice bucket challenge".

Малкият Алберт има по-ниско количество на кислород в кръвта и органите му са постоянно под налягане, което означава, че излагането на студено може да бъде много опасно за него.

Малкото момченце обаче много искало да вземе участие в предизвикателството и така родителите му измислили версия на "ледената кофа" специално за детето си. В края на видеото те го заливат с бели конфети.

"Първоначално не го направихме, за да получим публичност, идеята беше детето да направи нещо, което по принцип не може. Но всъщност видеото изпрати толкова мощно послание", обяснява бащата на малкия Алберт. 

Детето не предизвика никого да направи леденото предизвикателство, а помоли хората да споделят видеото му и да се включат в регистъра на донорите на органи.

Чрез клипа си малкото момче успя да привлече вниманието на хиляди хора по света към един особено наболял проблем, какъвто е липсата на донори на органи. Видеото на малкия Алберт е споделено над половин милион пъти във Фейсбук, а много от потребителите на социалната мрежа го определят като най-доброто "Ice bucket challenge" до сега.

Оригиналната идея на Ice bucket challenge е да се наберат средства за хората, страдащи от Амиотрофична латерална склероза (АЛС). Чрез заливането с вода и лед човек си причинява краткотрайна парализа на тялото и по този начин може да съпреживее това, което болните от това рядко заболяване изпитват.

Ето го и видеото на 5-годишния Албърт:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!