Петър Славов иска мантинела на пътя, където Бекташ уби мотористите

OFFNews 12 август 2016 в 12:17 3550 1

Депутатът от гражданската квота на Реформаторския блок Петър Славов иска да се сложи разделителна мантинела на пътя София – Калотина заради постоянните катастрофи там.

Именно там намериха смъртта си и мотористите Бойко и Таня, които бяха блъснатиот турския гастарбейтер Фарук Бекташ (в момента се издирва с европейска заповед за арест).

„Отсечката Калотина-София е една от най-натоварените, особено през летния сезон, когато се използва и от транзитно пътуващите през България турски гастарбайтери“, казва Славов.

Той е направил питане в паралемнта към министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, на което министърът ще отговаря вероятно след ваканцията на депутатите.

„От години се говори за цялостна рехабилитация на трасето, включително изграждането на скоростен път или автомагистрала.

Към момента обаче, по информация от МРРБ, представена в рамките на парламентарния контрол от този юли, е изготвен само идеен проект и тепърва предстоят отчуждителни процедури и изработка на техническите проекти, което ще отнеме вероятно години“, посочва в питането си депутатът.

Той предлага временно и с не големи инвестиции да се постави разделителна мантинела по трасето в участъка, в който то е четирилентово.

„Подобна инвестиция неотдавна бе направена по пътя Бургас-Созопол и това трайно намали ПТП-тата с челен удар при навлизане в насрещното платно и спаси десетки човешки животи“, аргументира се Петър Славов. Той смята, че такава мантинела е можела да спаси живота на мотиристите Бойко и Таня.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови