Пазарджик намалява данъците на семейства със спортуващи деца

OFFNews Последна промяна на 13 декември 2019 в 14:47 1685 0

Пазаджик ще намали местните данъците и такси на семейства със спортуващи деца с 30%, съобщи кметът Тодор Попов, цитиран от БНР

Според Попов и гимнастичката Ренета Камберова, която отговаря за спорта в общината, целта е да се облекчат семействата, за да може да се мотивират повече деца да спортуват активно. Докладът за облекченията ще бъде внесен в началото на 2020 година, като се очаква да влезе в сила още през следващата година. Кметът допълни, че искат да се създаде нов модел, с който да накарат повече хора да спортуват.   

Работим по системата, чрез която ще получаваме информация за спортуващите деца. За 2020 г. като "Европейски град на спорта" сме предвидили над 150 събития в Пазарджик - състезания, спортни фестивали, кръгли маси и др", заяви кметът.

За да важи облекчението, не е достатъчно детето да бъде записано в спортен клуб - то трябва да участва в състезания и да е картотекирано в съответната национална федерация.

По-рано през седмицата Тодор Попов, Ренета Камберова и общинският съветник Александър Иванов получиха знамето и титлата "Пазарджик - Европейски град на спорта 2020" на официална церемония на ACES (Асоциация на европейските градове и столици на спорта) в Европейския парламент в Брюксел.

В града се развиват 12 вида спорт, бе възстановено и спортното училище, закрито преди това през 1996 г. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови