Патриарх Неофит се срещна с американския посланик Кенет Мертен

OFFNews 26 юни 2023 в 16:34 908 0

Снимка Ангел Карадаков, БПЦ

Негово Светейшество българският патриарх Неофит се срещна с посланика на САЩ у нас Кенет Мертен, съобщиха от Българската Патриаршия.

Приемът се е състоял в сградата на Софийска св. Митрополия, а в срещата са участвали: Техни Преосвещенства Мелнишкият епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод и Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, както и г-н Теодор Атанасов, началник Кабинет на Българския патриарх и г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска св. митрополия.

Посланикът на САЩ е благодарил за възможността да се срещне и запознае с патриарх Неофит. Мертен е споделил първите си впечатления от България, като е изтъкнал междурелигиозния диалог и разбирателство между различните вероизповедания в България.

По време на срещата е обсъдена мисията на Българската православна църква в обединяване на българския народ, както и служението й отвъд Океана в лицето на митрополията на САЩ, Канада и Австралия.

В края на срещата патриарх Неофит е пожелал на посланик Мертен успешен мандат и ползотворна дейност у нас. От своя страна Негово Превъзходителство е изразил готовността си да работи в подкрепа на всички добри инициативи и сподели надеждата си такива срещи и разговори да има и в бъдеще.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков