Патриарх Неофит поздрави с обич всички столичани

OFFNews 17 септември 2021 в 14:01 918 0

Светъл и празничен е днешният ден на тържество на нашата вяра, в който си спомняме славните и добропобедни Христови невести Софѝя, Вяра, Надежда и Любов и молитвено призоваваме тяхното небесно застъпничество за нас и скъпия ни град. 

Това се казва в обръщение на Българския патриарх Неофит за празника на светите мъченици Софѝя, Вяра, Надежда и Любов и на столицата ни. 

В този ден, избран и за празник на прекрасния ни столичен град, поздравяваме и приветстваме с обич всички столичани, благопожелавайки на всички, които живеят и се трудят в града на Божията Премъдрост, крепко здраве, радости и успехи, измолвайки Божията помощ и Неговата неоскъдяваща благодат всякога да изобилстват над този град и над цялото ни мило Отечество. Специално се обръщаме към държавното и общинско ръководство, което полага усилия за доброто и преуспяването на прекрасния ни град, който е наш общ дом, а затова е обща и отговорността ни за неговото процъфтяване, се казва още в текста на патриарха. 

Нека Божията Премъдрост, Чието име с гордост носи обичната ни столица, и Която е Самият Господ Богочовекът Иисус Христос, да умъдрява всички нас, да направлява мислите и действията ни във верния път, та с общи усилия да градим настоящето и бъдещето на града и страната си. Да пазим Божиите заповеди и пътя на Премъдростта, като неизменно помним казаното ни от Иисуса, син Сирахов, че „Всяка премъдрост е от Господа и с Него пребъдва вовеки“ (Сир. 1:1), защото там, където обитава Премъдростта, там има и разум, единомислие и блага воля.

По молитвите на света Богородица, на светите Христови мъченици Софѝя, Вяра, Надежда и Любов и на всички просияли в светостта Свои угодници Господ Бог да милва и спасява всички нас!

Честит и благословен празник!, пожелава българският патриарх. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!