Патриарх Неофит посреща 75-годишния си юбилей в уединение, призовава за благотворителност

OFFNews Последна промяна на 12 октомври 2020 в 19:23 1975 0

Във връзка с епидемиологичната обстановка в страната Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще отбележи 75 години от рождението си на 15 октомври в уединение и молитва. Това съобщение разпространи патриаршеският сайт.

Светейшият патриарх се обръща към всички свои чеда, желаещи да го поздравят, да сторят това, като се помолят за здраве, мир и благопреуспяване на благочестивия ни народ, и призовава предвидените средства за цветя и други подаръци да бъдат преведени за благотворителни цели в дарителската сметка на Отдел „Милосърдие и благотворителност“ при Софийска света митрополия или да бъде подпомогнат човек по избор, който е в неравностойно положение, се казва още в съобщението.

Отдел „Милосърдие и благотворителност“ бе открит през 2017 година, с цел да насърчава и подпомага социалната и благотворителната дейност в епархията.

До момента, чрез отдела, са реализирани редица благотворителни кампании, сред които закупуване на апарати ROTEMSIGMA (всеки на стойност 45 600 лева) за нуждите на детската клиника при УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ и на ІІ-ра САГБАЛ „Шейново”.

Софийска Митрополия

България, София 1000, ул. „Цар Калоян“ 7

БАНКОВА СМЕТКА:

Обединена Българска Банка

IBAN: BG84UBBS88885000706039

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови