Патриарх Неофит отправи благопожелания за здраве и благоденствие в коледната си молитва

OFFNews 25 декември 2014 в 18:32 3739 1

Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит оглави празничната Света Литургия за Рождество Христово в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски", съобщи "Фокус".

Негово светейшество и митрополитите от Светия синод се обърнаха към всички - клир и миряни на родната ни Българска православна църква, в родината ни и далеч от нея - с архипастирски благослов и топли благопожелания за бодрост на духа, за здраве, благоденствие, единство и успех на българския народ във всяко добро дело и начинание.

„Днес възпяваме дивния божи промисъл и въздигаме сърцата си нагоре, в още по-гореща молитва за мир и добра воля сред всички човеци и най-вече за онези, които са в беда и в нужда, в болка и в страдание - да ги укрепи Господ Бог, а всички нас да помилва поради своето човеколюбие. Да даде мир и благоволение на нашата Родина и на нашата родна Българска православна църква, като я пази от раздори и човешки страсти, та винаги да предстои тя пред него славна църква, света и непорочна.

Възлюбени братя и сестри, нека използваме тези най-светли рождественски дни, не само за да укрепим още повече вярата си в Бога, но и в неговия благ промисъл, но и за изява на действена любов към нашите страдащи ближни.

В посланието си патриарх Неофит призова да отделим от нашето време и внимание, или от нашите материални блага, - всеки според своите възможности - за да зарадваме някой, който е в нужда, който живее, лишен от дом или залък хляб, от здраве или обикновено човешко внимание.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови