Ексклузивно Облекчаване на мерките: Отварят езиковите школи, пускат публика по стадионите

Първите електробуси за столичния транспорт вече са готови

OFFNews Последна промяна на 28 август 2018 в 14:55 2481 0

Вече са произведени първите бройки от 20-те електробуса и 82 автобуса на природен газ, които очакваме да пристигнат в София до края на годината, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова на официалния си профил във фейсбук.

През 2019 г. закупуваме още 60 нови съчленени автобуса на природен газ. Така следващата година ще сме обновили 90% от автобусите на линия на градския транспорт и средната възраст на автопарка ще е 6-7 години, съобщава още тя.

Фандъкова припомня, че през 2012 г., когато е стартирала програмата за модернизация, средната възраст на автобусите в градския транспорт е била над 20 г.

Над 1,3 млн. пътници повече е превозил градския електротранспорт през 2018 г. спрямо 2017 г. Последното изследване на Националния статистически институт отчита увеличение на пътниците на всички видове електротранспорт – трамваи, тролеи и метро, като ръстът при метрото е 3%. За 5 г. електротранспортът е увеличил с 8,5 млн. пътниците, които са го използвали за пътуванията си в града, съобщава още кметът на столицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови