Първият център за каране на ски и сноуборд на закрито в България отвори врати

Йоанна Димитрова 10 май 2018 в 15:09 6196 0

Снимка Йоанна Димитрова

Днес от 20:00 часа в София ще бъде официално открит първият в България спортен център за ски и сноуборд на закрито. CARVE ще дава възможност за обучение, тренировки и поддържане на форма през цялата година, като на клиентите се осигурява сертифициран треньор и екипировка.

Инсталацията е дълга 9 метра, широка 5 метра, с 14-градусов наклон и е от типа „безкрайно спускане“. Скоростта, която развива е до 25 км/ч и е подходяща за деца, начинаещи, напреднали и професионалисти.

„CARVE е иновативно и нестандартно за България място, което съчетава инсталация за ски и сноуборд на закрито, тематичен бар и в най-скоро време магазин за спортна екипировка. Идеята ни не е да заменим планината, а да поддържаме тонуса на активно спортуващите, дори на професионалистите. Ние допълваме планината, защото пистата ни може да се ползва целогодишно“, заяви Йордан Даскалов, съсобственик на спортен център CARVE.


Начинаещите скиори и сноубордисти бързо и лесно ще могат да овладяват техниките и стойката за каране, а за напредналите инсталацията е полезна за усъвършенстване на техниката и поддържане на форма.

„Едно от предимствата на пистата е, че е в контролирана среда и така контузиите са сведени до минимум. Инструкторите управляват скоростта на пистата и в момента, в който човек се спъне или залитне тя спира“, добави Даскалов.

Поради високата интензивност и натоварване на тялото тренировките са структурирани на принципа „10 минути каране, 10 минути почивка“. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови