Първият Mercure хотел в България отваря в София

Най-новият обект на световната верига ще бъде вдъхновен от местната култура и забележителности

OFFNews 04 юни 2024 в 12:48 15361 0

Хотел Mercure Sofia

Снимка Хотелиерска верига Accor

Хотелът Mercure Sofia

Световната водеща хотелиерска верига Accor обяви предстоящото откриване на Mercure Sofia, първата локация от семейството на популярния бранд в България. С планиран старт през есента на 2024, новият хотел ще бъде разположен в „Манастирски ливади”, един от най-престижните квартали в столицата. Обектът ще осигури на гостите си лесен достъп до широк спектър от забележителности и атракции, чрез които да се потопят в българската култура.

Mercure Sofia ще предлага 111 модерни и удобни стаи в различни категории със спираща дъха гледка към планината и силуета на града. Хотелът смесва по уникален начин модерен интериорен дизайн и класика под формата на забележителната фасада с мотиви, вдъхновени от културните традиции на България. На разположение на гостите и организаторите на събития са два просторни ресторанта, чието меню ще привлича с рецепти от национална кухня и глобалната кулинарна сцена. Конферентни зали, уелнес и фитнес център ще допълват усещането за максимален комфорт.

От откриването си през 1973, Mercure се гордее с комбинацията от висококачествени стандарти за настаняване и автентична интерпретация на местната култура. Чрез програмата си Discover Local Mercure посреща хора от всяка точка на земното кълбо- от Рио, през Париж до Банкок, и ги свързва моментално с локалния дух. Обектите на веригата са удобно разположени в градските центрове, край морето или в планината, с повече от 950 хотела в над 65 страни.

Mercure Sofia ще бъде управляван от Festa Hotels като част от франчайз сделка с Accor.

“Откриването на Mercure Sofia бележи огромна стъпка в експанзията ни на Балканите като пазар с изключителен потенциал за бъдещо развитие. Mercure Sofia съчетава върхови стандарти за гостоприемство, удобна локация и стилен дизайн, за да осигури на гостите си изключителен комфорт при настаняване и да стимулира развитието на хотелиерския бранш в страната и в региона,” казва Франк Реул, вице президент - Развитие на Accor премиум, среден и икономичен клас за Източна Европа, Балкани, Италия и Гърция.

“Вярваме, че партньорството ни с Accor ще ни позволи да комбинираме по успешен начин техния глобален опит и нашата локална експертиза. Отдадеността на бранда към световните стандарти за удобство и стремежът към автентична връзка с локалната култура кореспондират перфектно с характера на нашия хотел и обкръжението му. Убедени сме, че гостите ни ще оценят високо престоя си в Mercure Sofia”, допълва Ивелина Гацева, Изпълнителен директор и член на борда на директорите на Festa Hotels.

Mercure Sofia ще бъде част от „Манастирски ливади”: бързо развиващ се квартал, съчетаващ динамична градска среда и спокоен жилищен район в едно. Гостите на хотела ще пристигат бързо до централната част на града през бул.”България” и ще са на 20 минути разстояние от планинския масив на Витоша, която е със статут на природен парк и привлича хиляди със своите ски писти и екопътеки. Близостта до летище София ще превърне Mercure Sofia в еднакво добър избор както за редовите туристи, така и за бизнес пътешествениците.

Брандът Mercure е част от ALL - Accor Live Limitless – лайфстайл програма за лоялност, осигуряваща достъп до широк спектър от привилегии, услуги и преживявания.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх