Първа платформа за политически и бизнес ментори за младежи в България

ОFFNews Последна промяна на 05 май 2017 в 23:29 4722 1

През септември 2017 г. в България ще заработи първата по рода си платформа за диалог между студенти и ученици и доказани професионалисти в областта на политиката, финансите и бизнеса - Mentors.bg.

Проектът предлага напълно безплатно на 20 ученици в 12 клас или настоящи студенти да установят траен делови и приятелски контакт с 20 експерти в областите, от които се вълнуват. Всеки избран да участва в проекта участник ще получи по един ментор, с който в период от една година ще има осигурен контакт за професионални съвети и развитие, който може да бъде надграден по желание на менторите и младежите.

Проектът функционира на конкурсен принцип, като подборът се осъществява на база ясни критерии – специалност, мотивация, ангажимент към обществото. Кандидатстването е започнало от 1 май.

Менторите тази година са:

Политика: Ивайло Калфин (ЕК), д-р Андрей Ковачев (ЕП), Кристиан Вигенин (НС), Ева Майдел (ЕП), Ева Паунова (ЕП), Михаил Груев (председател на държавна агенция "Архиви"), Петър Витанов (НС).

Финанси: Виолина Маринова (изп. директор Банка ДСК), Светла Несторова (Булстрад Живот), Иван Такев (изп. директор БФБ), Борислав Стефанов (директор инвестиционни проекти GlobeCap Investment), Владимир Ганчев (вицепрезидент IBD
Credit Suisse), Иво Детелинов (ръководител на частни капиталови инвестиции Riyad Capital), Цветомир Узунов (главен финансов директор ING).

Бизнес: Храбрин Иванчев (КИА Моторс, България), Боряна Манолова (Сименс България), Вихрен Славчев (изпълнителен директор Мнемоника), Зоя Паунова (изп. директор "Астра Зенека" България), Петър Дончев (директор Скания България), Радослав Николов (изп. директор SAB Labs България).

Mentors.bg подсигурява задължителни една среща и три разговора между ментор и младеж, но от платформата отбелязват, че честотата на контактите зависи изцяло от участниците и отношенията, които ще създадат помежду си.

Основатели на инициативата са студентите Димитър Стоянов (Бокони, Италия) и Калоян Георгиев (Университет на Лондон, Великобритания).

„Чрез проекта ние целим да подкрепим колегите си в България, въвеждайки иновативния подход разпознаваеми личности да стават ментори и чрез своя опит и капацитет да развиват умни, креативни и добре подготвени лидери на бъдещето", коментира Калоян Георгиев.

Проектът демонстрира капацитета на младежката инициатива за справяне с проблемите в обществото. От една страна, показва равния шанс на всеки да изгради мрежа от контакти, чрез които да развива себе си в професионален план. От друга, програмата е шанс за публичните личности да се ангажират с личен пример, който да превърне практиката в устойчива тенденция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

38251

1

Denis Rizanov

06.05 2017 в 07:53

доказани професионалисти в областта на политиката...

доказани професионалисти в областта на политиката...

доказани професионалисти в областта на политиката...


Имайте малко мяра! Днес е свещен ден за българите. Вебик празник!