Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Парализирана жена реши да качи вр. Мусала с помощта на доброволци

OFFNews 18 февруари 2018 в 17:09 3927 1

Множество организации се обединяват около една цел - да помогнат на парализираната Евгения Кусева да се качи на най-високата точка на Балканите - вр. Мусала. 

Доброволци, Планинската спасителна служба, както и "Сдружение един живот" ще помогнат на любителката на спорта Евгения отново да бъде там, където обича - планината. 

Жената преживява катастрофа с мотор преди 3 г. и от тогава е прикована към инвалиден стол. Това обаче не я спира да мечтае за покоряване на върхове.

"Евгения е любител на екстремните спортове, моторист, човек, който обича движението и никога не се спира на едно място, любител на природата, планинар и експериментатор. Всичко това е валидно и днес, въпреки нелепата катастрофа с мотор, която я оставя обездвижена и в инвалидна количкa. Тя не спира да мечтае нито за миг. С изкачването на връх Мусала Жени иска да отправи послание към обществото и хората, приковани към инвалидни колички, че няма невъзможни неща, стига да вярваш в мечтите си", пишат организаторите на инициативата. 

Групата ще тръгне на 26 февруари от Боровец и ще се прибере на 28 февруари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!