Quantcast

Папата: Работата в неделя вреди на семействата и обществото

ОFFNews Последна промяна на 06 юли 2014 в 13:43 4508 3

Папа Франциск

Папа Франциск обяви, че скърби за загърбената християнска традиция да не се работи в неделя. Според него работата в почивния ден има отрицателен ефект върху семействата и приятелствата.

Думите си той отправи по време на посещение в земеделския район Молизе, Южна Италия, където безработицата достигна високи нива. 

Отецът коментира, че бедните имат нужда от работни места за достоен живот, но в същото време неспазването на почивния ден не е ползотворно за обществото. По думите на папа Франциск приоритет трябва да е не икономиката, а хората, като се постави акцент върху семействата и приятелствата. "Може би е време да се запитаме дали работата в неделя означава истинска свобода", добави папата.

По думите му дали да се почита неделята, е въпрос на етичен избор както за вярващите, така и за невярващите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.07 2014 в 08:52

Истината!
https://www.youtube.com/watch?v=VTycXPjUIUo&index=3&list=FLJO6iM0mE_T0TPpXL_5nNlw

06.07 2014 в 15:48

Безработицата вреди мноооого повече.

06.07 2014 в 14:18

Да се почита неделята ли? Папата чете Библията както си иска - за справка Изход 20:8 https://www.biblegateway.com/passage/?version=NIV&search=Exodus%2020 Това на принципна основа. Иначе историята е видяла много, само трябва да си изведем поуките. Едната от които е, че религията не може и не трябва да се меси в политиката и управлението на една държава. Католическата църква не малко хора е убила в началото си, a и през средновековието.