Панелните апартаменти за продажба в София: Какви са перспективите

OFFNews 03 април 2024 в 18:48 66 0

Снимка pixabay

Продажбата на панелно жилище в редица случаи може да срещне определени предизвикателства. Тя не рядко може да се окаже по-трудна от продажбата на жилище в тухлена кооперация или в сграда от пълзящ кофраж.

И макар в София да има по-голямо търсене на имоти, в това число и на панелни апартаменти, все пак много от тези жилища залежават на пазара, дори и когато се предлагат на по-ниска цена (можете да разгледате офертите на Oikia.com и да добиете добра представа по отношение на цените и перспективите).

Перспективи пред продажбата на панелни апартаменти в София: 3 от най-важните фактори

Перспективите за продажба на панелно жилище в София със сигурност не са по-добри от тези на тухлените апартаменти, но все пак има няколко много важни фактора, които могат да променят обстоятелствата:

1-во: Локация на апартамента

Ако панелен апартамент за продажба в София се отличава с по-атрактивна локация и с добра транспортна свързаност, ако се намира в близост до големи магазини, престижни училища, търговски центрове и паркове, това може да повлияе положително върху перспективите му за продажба.

Пример за това са някои от по-престижните столични квартали, каквито са прословутите “Лозенец” и “Иван Вазов”. Това са квартали, в които дори и панелните жилища се радват на доста голям интерес от страна на купувачите, макар и на по-ниска цена от тухленото строителство.

2-ро: Цена на апартамента

Панелните апартаменти по правило се предлагат на по-достъпни цени. Въпреки това, много хора, които обявяват панелни апартаменти за продажба в София, се опитват да получат цена, която да бъде съизмерима на тази на тухленото строителство.

Ако продавачът възприеме подобен подход по отношение на цената, тогава потенциалните купувачи винаги ще се преориентират към покупка на апартамент в сграда ново строителство.

От друга страна, ако цената е по-атрактивна в очите на купувачите, някои от тях могат да са склонни да се насочат към панелно жилище. Подобен имат може да стане по-атрактивен и да подобри перспективите пред себе си именно посредством по-ниската си стойност.

3-то: Ремонт и модернизация: Състояние на жилището и на сградата

Ако жилището е било подложено на ремонт и модернизация, които да повишат топлоизолацията на имота, тогава купувачите могат да са по-склонни да се съгласят да инвестират в покупка на панелен апартамент.

Също така, ако апартаментът за продажба в София се намира в санирана и обновена сграда, в която има подобрения и добре поддържани общи части, това би могло да повиши стойността му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови