Пандемия и дезинформация: експерти, инфлуенсъри, медии и социални мрежи

OFFNews 18 април 2021 в 10:05 1736 0

Българският център за нестопанско право и Факултетът по журналистика и масова комуникация организират онлайн дискусия по темата: Пандемия и дезинформация: експерти, инфлуенсъри, медии и социални мрежи.

Онлайн събитието ще се проведе на 23.04.2021 (петък), от 10:30 до 12:00 ч. в платформата Zoom. За участие в дискусията е необходима регистрация, която може да направите на този линк.

По време на събитието ще бъдат дискутирани различни гледни точки спрямо т.нар. инфодемия, развила се през последната година. Разговорът ще засегне въпросите за новопоявилите се инфлуенсъри, за лесното преминаване на границата експерт-инфлуенсър, за динамичната връзка между традиционните медии и социалните мрежи и ефекта на пандемията върху тези процеси.

Своите хипотези за мястото на инфлуенсърите днес ще споделят:

д-р Аспарух Илиев - ръководител на лаборатория в Берн, експерт по безопасност на ваксините;

Владимир Йончев - главен редактор на сайта OFFNews;

Любомир Аламанов - комуникационен експерт, управляващ партньор в агенцията за класически и иновативни комуникационни услуги SiteMedia Consultancy;

Доц. д-р Марин Бодаков - поет и журналист, преподавател във Факултета по журналистика и масова комуникация в СУ „Св. Климент Охридски“;

Доц. д-р Ралица Ковачева - журналист и преподавател във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ "Св. Климент Охридски".

Студенти от Факултета по журналистика и масова комуникация, регистрирали се в дискусията, вече споделят своите позиции относно ролята и отговорността на инфлуенсърите:

„Инфлуенсърите играят ролята на разпространители на съобщението до публиката. Разликата между тях и журналиста е, че личната перцепция е силно заложена в тяхното съобщение и информацията, която избират да споделят. Мащабът на аудиторията им обаче не ги изключва от отговорността, която те носят зад думите си.“

Попълнете формата за регистрацията, за да споделите и своето мнение.
________________________________________
Дискусията е организирана от Български център за нестопанско право и Факултета по журналистика и масова комуникация в СУ "Св. Климент Охридски" като част от инициативата Пътеводител на гражданския стопаджия с участието на студенти и граждански организации в изпълнението на проект „Граждански Хъбове в университети: активизиране на гражданската енергия в подкрепа на гражданските организации“, (ACF/61) на Български център за нестопанско право, финансиран от Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021.”

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!