Панайотов: Рухна митът за непобедимата Червена армия. Русия загуби войната

Путин няма печеливш ход, категоричен е бившият министър на отбраната

OFFNews 16 март 2022 в 08:51 9218 18

„Когато се водят бойни действия, когато бушува кървава, разрушителна, опустошителна война, НАТО в тази ситуация трябва да вземе мерки, за да се защити. Защото никой не знае къде ще стигнат апетитите на руския президент. В момента той е в Украйна, може да продължи на запад. Не можем да стоим безучастно и да гледаме. Трябва да вземем мерки за нашата защита, така че в Кремъл да знаят, че сме готови, ако решат да продължат на запад, да се противопоставим.“ Това каза в интервю за БНР бившият служебен министър на отбраната и номиниран за посланик на страната ни в НАТО Георги Панайотов.

„Войски и въоръжения, противоракетни системи, противовъздушна отбрана, всичко. Да покажем, че сме готови“, допълни той относно заявеното подсилване на източния фланг на НАТО.

Много държави членки на НАТО, с малки изключения, предоставят на Украйна оръжие, уточни Панайотов. „Няма как да се затвори небето“, припомни той.

Бившият служебен министър на отбраната заяви, че трябва да се направи военно-политическа оценка на ситуацията в региона и на рисковете от войната в Украйна за нас.

„И въз основа на тази оценка, която трябва да е много прецизна, трябва да се вземе решение какво да се прави“, смята бившият министър на отбраната.

Според него в момента ремонт на МиГ-овете е немислим.

"Трябва може би да се помисли за политическо решение дали самолетите да бъдат предоставени на друга държава за поддръжка и ремонт", отбеляза Георги Панайотов в предаването „Преди всички“.

Третият вариант според него е по най-бързия начин да се проведат преговори със съюзници, които да ни предоставят втора ръка F-16, които ние ускорено да усвоим чрез обучение на пилоти и изграждане на инфраструктура.

Според Панайотов е бил развенчан митът за непобедимата руска Червена армия.

„Президентът Путин няма печеливш ход. Русия изгуби тази война. Каквото и да се случи оттук нататък, тя ще бъде в по-слаби позиции, отколкото преди началото на войната. Тъй като те не знаят в момента какво да правят, ще правят това, което знаят. А те знаят да водят война. Да стрелят, да хвърлят ракети, да пращат войниците си като пушечно месо на фронта. Те ще продължат това да правят, докато не бъдат спрени и докато не се изтощят те самите“, коментира той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

18

alfakentavur

16.03 2022 в 16:33

zuljin
Днеска рублата се е качила на 0.009 от Щатския долар.
Радвай се :D А лапешките опити за заяждане можеш да си ги повтаряш до 101 и обратно :) Ефект никакъв. Ако рублата продължи и стане цели 0.010 долара, то твоят рейтинг ще стане -10 000 :)
Затова ще ти пратят от Расия тиквен медал с лика на Путлер. И упътване "В случай на спиране заплащането ти в рубли е разрешено да ползуваш за обяд."
:)))

2550

16

alfakentavur

16.03 2022 в 14:26

Поредният бисер на spirit-чо:
"За защита на... ционисти и нацисти"
Алоо, има ли пилот в самолета? Продължавай да пускаш лъжи, дезинформация и расийска пропаганда. Но вече ти се смеят кокошките ":D

1400

14

nijluz

16.03 2022 в 13:27

На другаря zuljin тяхните го пратили със самолет, да учи в Германия, но той понеже е тъп хванал маршрутката за Москва. Еволюцията явно е пропуснала неговия род!

2550

13

alfakentavur

16.03 2022 в 13:05

Приблизителният брой на расийските жертви във военна сила през II Световна може да се изчисли по следната формула:

Броят на германските загуби х10.

Те по друг начин не могат да побеждават :(

1767

11

fiki

16.03 2022 в 12:06

Тоя пак се изказа, от дивана му е все тая колко хора мрат, глей през Сталин и Чингис хан колко повече са били. Това се нарича социопат (а и путлерист, двоен демидж)