Пампорово обяви, че открива сезона с най-добрите ски условия от 15 години

OFFNews 18 декември 2021 в 18:17 2164 3

Снимка Архив

Пампорово откри скисезона с над метър сняг.

Очакванията са за добър зимен сезон според резултатите от записванията и резервациите на туристите, коментира Мариан Беляков, изпълнителен директор на "Пампорово" АД.

Курортът сега има най-добрите условия за ски за последните 10-15 години - с достатъчно сняг и обработени писти. Лифтуслугите са на промоционална цена до 28 декември, а след това влизат новите тарифи за картите за лифт с 20 процента поскъпване заради скока в цената на електроенергията.

Хотелите в Пампорово са почти изцяло резервирани около Коледа и Нова година, а записванията за целия скисезон са значително по-добри от заетостта по време на миналата пандемична зима. За определени периоди от сезона дори са спрени продажбите, тъй като няма свободни легла, съобщава БТА.

От "Пампорово" АД продължават и през този туристически сезон да инвестират в дигитализацията на все повече услуги, обхващайки максимум продажби онлайн и избягване на опашки пред касите. Наред със скипатрулите, в курорта ще функционира и ковид контрол от служители, които да следят дали се спазват противоепидемичните мерки. На входовете на лифтстанциите са оформени коридори за движение на туристите, за да се гарантира спазването на дистанция.

Министърът на туризма Христо Проданов коментира в петък в курорта, че е оптимист за предстоящия зимен сезон в Пампорово. Единственият риск, според него, е да не се осъществят планираните чартърни полети с туристи от Великобритания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

3

kokoten

19.12 2021 в 11:31

...абсолютно си прав...скиори не умират от ковид(те си мрат от глупост)...умират бабички и старци,някои от които не са и чували за ски,което е и донякъде иронично ако същите тия баби и старци не умираха като мухи от ковид....жалко за хората...докато на човек не му дойде до гъ*а,за него това е "абстрактен хуманизъм",но след това вече почва трагедията и тя се помни до края на живота...а е могло да стане и другояче...да,но трябва разум и вера....в България нито едното го има,нито другото....

6145

1

kokoten

18.12 2021 в 23:03

Хората затварят държавите си,ние откриваме сезона в Пампоровец,страхотно,освен да разпространим вируса както преди две години от Банско,друго няма да стане.Още няколко десетки хиляди човека ще си идат,щото неколко десетки празноглавеца трябва да заработят малко пари...да се задавите дано с тях....Бог да пази България и да прости невинните души....амин...