Паметникът на Карл Маркс до УНСС осъмна с траурни венци и черепи

OFFNews 28 септември 2016 в 08:36 26007 9

Снимка Булфото

Паметникът на Карл Маркс до УНСС осъмна с траурни венци и черепи

Паметникът на Карл Маркс в Университета за национално и световно стопанство осъмна украсен с пластмасови черепи и кости, съобщава "Булфото".

Монументът е гарниран и с траурен венец с надпис "150 години марксизъм - 150 милиона жертви".

Вероятно студенти-икономисти са изразили отношение към марксизма-ленинизма като икономическа и политическа доктрина, коментираха минувачи.

Снимка: Булфото

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6000

10

sandman47

01.02 2018 в 14:53

до Христо Муфтанов

Човек, след като си написал "подобно действие определено заявява непознаване на фигурата му." само да ти кажа, че ти не познаваш фигурата му. Ако я познаваше и беше малко прочел щеше да знаеш че Маркс не е бил "икономист"(икономиката тогава не е била смостоятелна наука) а философ, изучавал най-вече диалектиката на Хегел (която се доказва като грешна и опростенческа в хода на историята). Прочети капиталът и предоговора му за да разбреш по-добре мотивациите на този мизантроп и опростенческата му философия и защо тя е довела, логично, до смъртта на поне 100 милиона човешки индивида.

29217

8

Лопе де Вега

28.09 2016 в 14:12

Иванчо пита: Мамо, какъв е Маркс?
- Икономист, сине.
- А, като татко?
- А, Иване, баща ти е старши икономист!

Поздрав!

10564

6

ultra-73

28.09 2016 в 12:43

Този паметник защо още не е намерил мястото си в Музея на соц. изкуството?!? Правилно са постъпили студентите!

13685

5

mclaranist

28.09 2016 в 11:57

Христо, не се хаби, те каквито студентите, такава и науката ни, а в последствие и обществото ни. Все чета как всеки разбирал и знаел, а страната се срива. Все избираме Боковци и т.н., ама НАРОДА нямал вина. Подобни статии просто показват какъв народ имаме. Да полага такива неща пред паметник на личност, която е обявена за един от големите мислители на Хилядолетието. Е ма естествено, нашите протестъри са по-големи ЛИЧНОСТИ и мислители от някакъв си Маркс. Даже наскоро гледах клип, където точно в УНСС питаха кой е Маркс и се намираха хора които дори не знаеха че съществува. А що се однася до това да му се приписва деянието на СССР, Куба, Китай и т.н. е нужно само да кажа- трябва ли да съборим паметниците на Аристотел и Платон, заради това че САЩ в името на демокрацията водят войни и т.н.??? Или осъзнавате че идеите на едните, нямат общо с действията на сегашните ;)

12007

4

Hristo Muhtanov

28.09 2016 в 11:49

Маркс на първо място е икономист и допринася за развитието на науката и подобно действие определено заявява непознаване на фигурата му. На второ - той не е лично отговорен за действията на самонареклите се комунисти и тоталитарните режими в България, в СССР или където и да е другаде, а опита за прехвърляне на посочените жертви към директно към неговото име е просто абсурден.