Пълна отмяна на полетите на Wizz Air до Лондон и обратно

OFFNews 16 април 2020 в 19:47 5287 0

Недоволството на варненци от възобновяването на полетите от морската столица до Лондон и обратно доведоха до пълна отмяна на полетите на Wizz Air. Причината е разпространението на COVID-19.

"Забраната важи до изричната й отмяна", пише в заповед на шефа на Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация" Станимир Лешев. Разпоредено е предварително изпълнение. Заповедта няма да важи за превоз на товари, поща, държавни и хуманитарни полети, за оказване на спешна медицинска помощ или кацания по технически причини.

По-рано днес Wizz Air отмени полетите между Варна и Лондон Лутън, след като сутринта Националният оперативен щаб обяви, че ще препоръча прекратяване на авиовръзката по този маршрут. Решението си авиокомпанията взе, след като 40 пътници за Лондон вече бяха допуснати до терминала на варненското летище, съобщи БНР. Полетът за Лондон трябваше да излети в 10:25 часа днес, но съобщението на авиокомпанията до медиите дойде половин час по-късно.

"Wizz Air стриктно спазва установените си протоколи, поддържа непрекъсната връзка със съответните органи и внимателно следи въведените местни и международни мерки. Здравето, безопасността и сигурността на пътниците и екипажа остават основен приоритет", посочват от компанията и се извиняват за причиненото неудобство за пътниците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови