Палатки пред Съдебната палата: Протестиращи не искат Гешев повече да я скверни

OFFNews 08 юни 2021 в 08:45 3832 0

Протестиращи опънаха палатков лагер пред Съдебната палата в София. Недоволните се заканиха да не допуснат главния прокурор Иван Гешев да отиде на работа тази сутрин.

Бившият заместник-регионален министър в служебното правителство Тодор Стоянов, който бе уволнен вчера, заяви пред Нова телевизия, че се очаква днес да докарат и шатри пред Съдебната палата. Недоволните няма да си тръгнат до подаване на оставката на главния прокурор.

"Ще стоим тук всеки ден, за да не допускаме Гешев повече да влезе в сградата и да изпълнява функциите си на главен прокурор", каза Стоянов.

След 19,30 ч в понеделник протестиращите блокираха движението на трамваите пред Съдебната палата. До напрежение не се стигна, тъй като събитието беше охранявано от полицията.

Протестът беше оглавен от отец Дионисий и вече бившият заместник-регионален министър Тодор Стоянов.

Утре се очаква блокадата на Съдебната палата да стане пълна. Гражданското сдружение "БОЕЦ" ще блокира от сряда всички входове на Съдебна палата в София и няма да допуска главният прокурор Иван Гешев да влиза в сградата.

Това обявиха от организацията на страницата си във Фейсбук.

Няма да пречим на гражданите и на дейността на институциите, но няма да допуснем повече Гешев да скверни съдебната палата! В това ще се изразява блокадата, обясняват от БОЕЦ.

Към момента подкрепа за акцията са заявили Обединение Демократична България и Инициатива "Правосъдие за всеки".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !