Пак превърнаха красивия залив Болата в паркинг

OFFNews 03 юли 2023 в 08:19 7267 3

Болата
Отново паркират коли на Болата.

За пореден случай на паркиран автомобил на пясъчна ивица край морето разказа Нова телевизия.

Историята се случва ден преди Джулай морнинг на един от най-красивите плажове в Европа – "Болата" край Калиакра. Граждани са заснели как мъж с лек автомобил спира до водата и слуша музика. След подаден сигнал до МВР няма наказани. На Болата цари хаос и ден след този случай е пълно с автомобили на плажа.

Видеото с джипа на плажа е заснето в петък следобед на плаж "Болата". Кадрите прави Момчил Русев, който е на почивка. Освен да снима, мъжът подава и сигнал до МВР.

„Не мисля, че някой го глоби. По телефона не бяха много заинтересовани. Записаха регистрационния номер. И мисля, че дотам приключи всичко. Съответно ми съобщиха, че евентуално не е бил информиран, че това е такава местност. Но дори и да е така, всички знаят, че на плажовете е забранено да се паркира в пясъчната зона”, посочва Момчил Русев.

Ден след случая екип на Нова телевизия отиде на "Болата" и видя, че коли, палатки, кемпери и каравани има навсякъде. Дори на кея за лодки.

Медията е отправила официално запитване към МВР дали полицаи от районното в Каварна са проверили случая и има ли наказан. Все още отговор – няма. Започваме поредна проверка, кой отговаря за плаж "Болата". Оказва се, че от скоро мястото няма статут на резерват. Стопанисвало го МОСВ, обясниха от община Каварна.

„Защитената местност е изключителна държавна собственост и е под режим и охрана на РИОСВ. Така че не е в правомощията да налагаме глоби. В защитената местност са забранени всякакви дейности, които вредят на предмета на защита”, подчерта Елена Балтаджиева, кмет на Каварна.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12278

3

pencotk

03.07 2023 в 10:55

И какъв му е проблема на топача, получил славата си у фейса? Аааа, показаха го по телевизорЯ... И от къде се разбира, че е от най-красивите плажове?

-1650

2

ob1

03.07 2023 в 10:50

Да пратят една кола на стачкуващите за заплати куки, белким ги изкарат малко от малко

135

1

Far Rider

03.07 2023 в 10:05

Обикновена нашенска колективна безотговорност.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика