Пак нападнаха Бърза помощ в Перник

OFFNews 06 май 2016 в 12:55 3339 0

Инцидентите в пернишката Бърза помощ зачестяват

За поредно нападение днес на Центъра за спешна помощ в Перник сигнализира читателка на OFFNews. Заради инцидента е било забавено медицинското обслужване на нейна роднина. От спешния център потвърдиха, че е имало инцидент, но отказаха подробности. Информацията бе потвърдена също и от дежурния в ОДМВР-Перник, който също не обясни какво е станало.

Предишният инцидент в пернишката Бърза помощ стана на 1 май рано сутринта. Малко след 2 часа през телефон 112 в бърза помощ пристига сигнал за 26- годишно колабирало момиче. Дежурният лекар д-р Борис Кръстев тръгва с реанимационния екип към адреса в квартал "Калкас". Там са посрещнати от 3-ма мъже.

Екипът се разминава с уплаха и счупено огледало. Шофьорът успява да направи маневра и напуска мястото. Мъжете обаче решават да последват линейката, за да се саморазправят с екипа. Лекарят веднага подава сигнал в спешното отделение, откъдето звънят в полицията.

Часове по-късно агресивният мъж е задържан. 24 часа по-късно е освободен. Той е на 31 години с чисто криминално минало.

Шефът на спешната помощ д-р Валери Симеонов си обяснява агресията с чувството на безнаказаност. Имаме нужда от охранител при нощните дежурства, за да няма случаи на насилие, а и понякога се нуждаем и от помощ при качване на болния в линейката, каза Сименов след инцидента.

Той допълни, че се налага да се вика през 3-4 дежурства полиция да придружава лекарите до адреса. Но не може за всеки адрес да бъде викана полиция, допълни той.

Инцидент в Центъра за спешна помощ имаше и в края на март. Тогава медиците са били заключени в стая и държани насила, след като са повикани за помощ на адрес. Пациентка, употребила алкохол, е искала диазепам. Обяснено й е било, че това не може да го получи заради употребата на алкохол. В този момент жената се нахвърлила върху лекарката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови