Отровното трио: Мафията иска да си направи Конституция

OFFNews 14 август 2020 в 14:21 2839 0

Изявлението на все още неподалия оставка Бойко Борисов е пореден опит за печелене на време и проява на страх. Това се казва в позиция на организаторите на протестите от Отровното трио - професор Велислав Минеков, адвокат Николай Хаджигенов и Арман Бабикян по повод днешното изявление на министър-председателя.

По-рано днес премиерът се обяви за намаляване на броя на депутатите, свикване на ВНС, реформи в прокуратурата и за рестарт на политическата система в страната. 

Според лидерите на протеста сегашният парламент е провален, с мнозинство в олигархична зависимост и е загубил доверие за провеждането на конституционна реформа.

"Това ще даде възможност мафията да създаде свой Основен закон, изработен от неговото Народно събрание и да му бъде спечелено време до януари, за да остане на поста си", категорични са от Отровното трио.

Те са категорични, че в предложенията на премиера няма нито едно от исканията на протеста - не чухме никаква готовност за вадене на Прокуратурата от съдебната система, нито за машинно и електронно дистанционно гласуване.

"Блъскането с ръка по масата и обругаването на протестиращите, показват безсилният изблик на нерви у човек, който е загубил народа си и когото народът иска да загуби. Няма да повярваме и на тази лъжа! #ОСТАВКА и нови избори, без диктата на Борисов! Продължаваме докрай!", заявяват проф Минеков, адв. Хаджигенов и Бабикян.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews