Отрова за гризачи, замазана с кал в стената, е причинила смъртта на детето от Кардам

OFFNews Последна промяна на 21 ноември 2019 в 13:48 7222 1

Снимка Архив

Отравяне със силна промишлена отрова срещу гризачи е водещата версия, по която се работи в случая с починалото 9-годишно дете в добричкото село Кардам. Това съобщи в кулоарите на парламента главният прокурор Сотир Цацаров.

"Ако трябва да обясня причината, тя е резултат на 3 готови експертизи - съдебно-химическа, токсикологична и съдебно-медицинска. Няма да правя каквито и да е изводи относно евентуална наказателна отговорност, тъй като това е решение, което в близките дни ще вземат колегите от съответната прокуратура", обясни Цацаров.

По думите му битовите условия, в които са живеели децата, са "меко казано недобри". Това е и една от причините за случилото се в Кардам. Цацаров обясни, че при извършените детайлни огледи на помещенията, от отвори в стената са иззети химически препарати с изключително силно действие, които се използват с промишлени цели за борба с вредители.

Основната версия, по която се работи е, че тези препарати са били използвани за унищожаване на гризачи в  помещението. Силните отрови са били зазидани с кал в стената и тъй като са били в непосредствена близост до леглото на детето, то ги е поемало със всяко вдишване. Това е една от основните версии за момента, подчерта Цацаров.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1106

1

kokoten

21.11 2019 в 18:19

....а стига,бе...не било лекарска грешка....