Отпушват тапите по пътя на метрото, започват ремонти по няколко булеварда

OFFNews 31 май 2017 в 15:20 4656 0

Участъкът от бул. "България", стеснен заради строежа на третия лъч на метрото, ще бъде отворен от понеделник. От 15 юни пък се възстановява движението по Патриарха от Попа до "Петте кьошета". 

Движението през тунела по бул. "Васил Левски" също ще бъде пуснато, съобщи шефът на "Метрополитен" Стоян Братоев. Работата по бул. "Гоце Делчев" също е приключила и движението ще бъде възстановено на 10 юни в двете локални платна, които излизат на бул. "Цар Борис Трети".

Там обаче ще продължи да има временни блокади за влизането на тежка техника при нужда. 

10 големи обекта ще се работят тази година. Нова тапа се очаква по "Дондуков", където от 4 юли стартира подмяната на канализацията и ще има стеснение по булеварда между "Кракра" и "Васил Левски". Ще се прави и ремонт на тротоарите с уни паваж. Настилката на бул. "Дондуков" очаква становището на Министерството на културата. 

Столичният кмет Йорданка Фандъкова се обяви днес "за" запазване на паветата, вместо полагане на асфалт на пътните платна. Това обаче пресича възможността по "Дондуков" да се изгради велоалея. Третият вариант е платната на булеварда да са с асфалт, а паветата да се запазят само по трамвайните линии. 

След 15 юни започва разширяването на бул. "Монтевидео" в района на НБУ. Предстои и продължението на ремонта по бул. "Владимир Вазов", на стария мост "Чавдар" и прилежащите съоръжения. 

След 10 юни започва разширението на бул. "Тодор Каблешков", както и локалите на Северната скоростна тангента.

В началото на юли стартира работата по "Асен Йорданов" и "Шипченски проход", като ще се действа поетапно и движението няма да се спира изцяло. 

В края на юни се очаква и рехабилитация на булевард Прага – от бул Скобелев до "Пенчо Славейков". 

На улица "Богатица" в Овча купел ще се довърши започнатият миналата година ремонт с полагане на асфалт, паркинг и градинка.  

Предстои и рехабилитация на булевард България от "Фритьоф Нансен" до Околовръстния път – на участъка на трамвайната линия, който не беше ремонтиран заради изграждането на метрото, възстановяване на пътното платно и подлеза. 

Някои ремонти ще приключат до 10 септември, за останалите ще има нова организация на движението. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!