Отлагат класирането за детските градини в София, родители пропуснали да посочат адрес

OFFNews 13 май 2021 в 10:08 4307 0

Класирането за ясли и детски градини в София се отлага за понеделник, част от родителите са пропуснали да заявят свой или на детето адрес, за да получи то съответния брой точки. 

От днес до 18 ч в събота системата за кандидатстване за прием в общинските детски ясли, детски градини и подготвителни групи в училищата ще бъде отворена за преглед на заявените данни за всички родители, съобщи Столична община. 

Критерият „уседналост“ беше въведен за пръв път с решение на Столичен общински съвет през тази година и всеки родител има право да заяви както своите настоящ и постоянен адрес, така и този на детето. След това той има възможност да избере този адрес, който носи най-голям брой точки за конкретната детска градина/ясла, за която кандидатства. Липсата на този критерий при част от децата би довел до непълен общ брой точки за класиране. С цел всяко дете да получи коректния брой точки по всички общи критерии, родителите имат възможност да прегледат профила и при нужда да допълнят липсващото заявяване на адрес.

В помощ на родителите е разработен маркер в профила на детето, описващ липсващите критерии за повече яснота. Той ще се появява под името на детето само в случаи на липсващ Общ критерий. 

Ако детето посещава детска градина/ ясла, този преглед на профила не е необходим. 

При въпроси всеки родител може да се свърже с експерти от дирекция “Образование” на телефони - 02 9433183; 02 8468458; 02 9810744, които ще бъдат на разположение от 9 до 17.30 ч всеки ден, включително и в събота, 15 май.

Класирането ще се проведе на 17 май от 17 ч. под граждански контрол, уточняват от Столична община. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови