Откриват мотосезона в София утре

OFFNews 25 март 2022 в 11:41 1017 0

Снимка МВР

Официалното откриване на мотосезона в София е утре на площад "Св. Александър Невски" от 10 часа. Той ще се проведе под наслов „Погледни два пъти, спаси живот“. 

Шествието на мотористите ще премине по ул.“Оборище“, бул. „Васил Левски“, бул. „Цар Освободител“, бул. Пейо.К.Яворов“, бул. „Черни връх“ и бул. „България“ до НИМ. 

Началникът на отдел „Пътна полиция“ при СДВР комисар Тенчо Тенев се срещна днес с представителите на столичните клубове. На срещата са  обсъдени набелязаните от столичната полиция мерки за организация на движението с оглед обезпечаване на сигурността на гражданите в рамките на откриването на новия сезон. Бе уточнено, че при възникнала необходимост движението по уточнения от организаторите маршрут ще бъде регулирано своевременно на място, съобщи МВР. 

Комисар Тенев още веднъж призова за толерантност на пътя и спазване Закона за движение по пътищата. Участниците в срещата се обединиха, че общата цел е намаляване на произшествията с мотоциклетисти, запазване на живота и здравето на всички участници в движението.

През изминалата година на територията на София са регистрирани 61 тежки пътнотранспортни произшествия с участието на мотористи, при които са ранени 56 и са загинали 9 човека, припомня МВР. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови