Откриха първи паркинг за велосипеди и тротинетки в столицата

OFFNews Последна промяна на 07 август 2019 в 18:49 3076 0

Снимка БГНЕС

Първият по рода си паркинг за тротинетки и велосипеди беше открит в столицата, предава "Дарик". Той е на бул. "Витоша" в близост до пресечката с ул. "Д-р Стефан Сарафов" в посока Южен парк. Освен него ще бъдат открити такива и около Ларгото, на ул. "Московска" и бул. "Дондуков".

Зоните за оставяне на велосипеди и тротинетки ще са в пешеходни пространства и синя и зелена зона, защото там има разчертани места. 42 от тях ще бъдат в синята зона, а останалите в зелената зона. Паркирането на двуколесните превозни средства ще бъде безплатно.

Идеята на Столичната община е да се подберат пространства, където има интензивен трафик, и целта е да се избегнат недобрите практики от останалите европейски градове, в които електрически тротинетки и велосипеди се оставят навсякъде, което създава затруднение пред останалите участници в движението.

Държавната агенция за безопасност на движението по пътищата подготвят наредба, в която да бъде регламентирано използването на електрически тротинетки. Идеята е гражданите да се придвижите пеша най-много до 500 м до мястото, което ги интересува.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови