Откриха официално "гимназията на бъдещето" в Бургас (галерия)

OFFNews 11 септември 2018 в 16:05 7892 0

Снимка Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации

Новата Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации бе официално открита днес в комплекс "Меден рудник" в Бургас.

Гимназията от ново поколение ще отвори врати за първия си випуск ученици, които ще се обучават в две направления - "Програмно осигуряване" и "Приложен програмист" с интензивно изучаване на английски език и 5-годишен срок на обучение.  

В учебния корпус е снабден с езикови кабинети, компютърен център, учебни зали и лаборатории. Стаите са с интерактивни дъски, лаптопи, таблети, мултимедийни проектори.

В научния корпус ще функционира Учебна фирма за програмиране. В нея фирма учениците ще имат възможността да работят над реални казуси и задачи под наставничеството на специалисти от едни от най-успешните международни ИТ компании. Ще бъдат създавани и патентовани реални продукти, над които собственост ще имат и учениците, участвали в процеса.

В общежитието учениците имат самостоятелни стаи, столова, зони за почивка и развлечение, стаи за самоподготовка, фитнес и игрална зала. предвидени са и апартаменти за гостуващи преподаватели.

На официалното откриване днес присъства премиерът Бойко Борисов, министърът на образованието Красимир Велчев, народният представител от Бургас Ивелина Василева (ГЕРБ), изпълнителният директор на фондация "Америка за България" Десислава Тальокова и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови