Откриха незаконни складове за ветеринарномедицински продукти

OFFNews 01 април 2022 в 10:11 1598 0

Складове на фирма, извършвала нелегален внос и търговия с ветеринарномедицински продукти, бяха запечатани след проверка на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ), Икономическа полиция и приходната агенция.

Фирмата, чието име не се споменава, разполагала със законни и незаконни складове в различни области в страната – София, Добрич, Плевен, Разград, Стара Загора, съобщиха от БАБХ.

Проверката е в резултат на сигнал. Установена е липсата на документация по отношение на получени, продадени и налични продукти. Открити са също неправилно съхранявани продукти.

В животновъден обект в с. Кортен, Сливенска област, са намерени фактури на въпросната фирма, в които не е посочено името на продукта, съгласно лиценза за употреба. Хванати са празни опаковки, чиито данни върху опаковката и листовките не са в съответствие с наредба за изискванията, а партидните номера не съвпадат със законно внесените партиди.

В нерегистриран склад на фирмата в Добрич са открити ветеринарномедицински продукти с изтекъл срок на годност. Не са представени документи за произход и не е ясна собствеността на помещението, в което се съхраняват. От там са иззети 14 компютърни конфигурации и сървър, а при последваща проверка – и от склад в Стара Загора.

След поредицата констатирани нарушения – разкрит нелегален склад за лекарства и фуражни добавки с изтекъл срок на годност, нелегално внесени ветеринарномедицински продукти с етикети от Румъния и Гърция, проверките продължават във ферми и аптеки в цялата страна, в които са били продавани съответните нелегално внесени ветеринарномедицински продукти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови