Откраднаха колелото на дете с церебрална парализа

OFFNews 26 октомври 2016 в 09:27 15788 0

Вики с колелото си

Откраднаха колело на момиче с детска церебрална парализа. Вики живее в пловдивския квартал "Капана" и специалното ѝ колело изчезва на 25 октомври, съобщава Нова тв. 

Във вторник колелото, създадено специално за нея, което й позволява сама да се разхожда в квартала, изчезва от задния двор на магазин в "Капана". Близките на детето вече са подали сигнал в полицията, но отправиха и призив през социалните мрежи до всички, които може да са забелязали колелото някъде в града.

"Колелото не може да бъде ползвано от друго дете. Много ми се иска то да бъде намерено, защото хората, които са го взели няма да могат да го ползват по предназначение. То ще отиде или за скрап или ще бъде разглобено, а се надявам това да не се случи", разказа майката на Вики.

"Когато децата ме видят с количката, ме гледат странно, а когато ме видят с колелото, като че ли ме приемат по-лесно", призна самата Вики.

Колелото струва 1600 лева и много хора вече заявиха желание, ако то не се намери, да помогнат на Вики да бъде купено ново колело.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови