Отец Дионисий: Анатема за всеки гласувал за Истанбулската конвенция

OFFNews 23 януари 2018 в 10:33 8993 5

Снимка Нова ТВ

Надявам се Светият синод да действа и по-остро освен да призове народното представителство. Министерският съвет, който е гласувал Истанбулската конвенция, би следвало да бъде в една забрана да посещава храмовете на Българската православна църква, ако не си изтегли предложението за ратификация.

Това каза отец Дионисий в ефира на Нова телевизия. Той беше поканен в предаването "Здравей, България", за да коментира декларацията на Светия синод против ратифицирането на Истанбулската конвенция.

Архимандритът обяви още, че тези депутати, които гласуват "за" ратифицирането на конвенцията, трябва да бъдат отлъчени от църквата.

Свещеникът разви тезата, че не трябва да приемаме всичко, което идва от западния свят, защото той е притиснат между няколко континента, основно Азия, Африка и Америка, и вече няма къде другаде да се капсулира, освен в собствените си институции, именно на неолиберализма и неговите пост-изрождения. 

"В България има един такъв протестърски дух. Отдавна сме го забелязали. В който винаги трябва да има едно настроение спрямо всичко, което е здравомислещо. А иначе, ние живеем в един пост-неолиберален свят и там има една такава либерална, няма да кажа плеада, а направо сган, която ни блъска към всякакви подобни глупости", каза той.

Архимандрид Дионисий заяви, че сме присъединени към западно-европейския свят, за да бъдем пазар на храни с консерванти:

"Тези държави, които сме присъединени, за да бъдем пазар на западно-европейския свят, за да можем тук да получаваме храни с прекрасни консерванти, така че дори да се налага на гробищните власти да разсъждават върху това не е ли необходимо да се удължи периода, когато трябва втори човек да бъде положен в един и същи гроб. Не можем да се разлагаме, до такава степен стигнаха нещата".

През 2014 г. отец Дионисий беше отличен от Московския и на цяла Русия патриарх Кирил с орден „Св. преп. Сергий Радонежки” III-та степен. Архимандритът стана популярен с въвеждането на несъществуващата в историята на Българската православна църква титла "архонт". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

5

sawall

23.01 2018 в 15:21

Разделение между църква и държава, нещо?

7506

2

Крайно време е да се изкажат и архонтите, и да хвърлят по някоя и друга анатема та да се оправим най-сетне..:-)
 
X

Да помогнем на украинските деца!