Отчитат електромерите извънредно зарада скока на тока от утре

OFFNews 30 юни 2021 в 11:23 2371 0

Снимка Архив

Увеличението на тока от 1 юли наложи извънредно отчитане на електромерите в цялата страна. И трите електроразпределителни дружества дават възможност за самоотчет, а ЧЕЗ организира и извънреден график, съобщи БНТ. 

Средно с 3% се очаква да поскъпне токът в цялата страна от утре. Тъй като новата цена ще влезе в сила преди края на месечния отчетен период, се налага междинно отчитане на данните.

ЧЕЗ електроразпределение организира извънреден отчет, като графикът за него е публикуван на сайта на дружеството. Вариант е и самоотчетът, който трябва да бъде направен към 30 юни, а срокът за подаване по имейл, телефон или в центровете за обслужване на клиенти е до 4 юли включително.

ЕВН няма да организират извънредно отчитане, като данните, отчетени по стандартен график, ще бъде разделени пропорционално на дните по новата и старата тарифа. Срокът за подаване на данните в офис на ЕВН е 5 юли.

Енерго про също ще отчитат по стандартен график, а данните ще бъдат разделени пропорционално на дните по новата и старата тарифа. Данните при самоотчет трябва да бъдат подадени до 2 юли по имейл, телефон или в офис за обслужване на клиенти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!