От вас: Шофьор на автобус в градския транспорт пуши (видео)

OFFNews 22 ноември 2017 в 07:23 10722 6

Шофьор на автобус от градския транспорт пуши необезпокоявано, а след като му правят забележка, той вдига скандал на пътника, който го записва с камера.

Видеото е направено от Иван Давидов и е публикувано в социалните мрежи.

"Както добре виждаме, шофьорът (автобус 204) най-спокойно пуши и въобще не се притеснява от това. Нещо повече, по реакцията му изглежда той мисли, че аз съм виновен, че му правя забележка!", коментира Иван.

Той се обръща и към фирмата, обслужващата по неговите думи автобусната линия: "Карат-С - какви действия ще предприемете спрямо този ваш шофьор, който очевидно не иска да се съобразява с действащите закони за тютюнопушенето?"

Във второ видео той е заснел спора си с шофьора, който отказва да продължи смяната си, защото го снимат без той да е дал разрешение. От записа се чува ясно, че мъжът заявява, че ще чака един час, докато не дойде мобилен патрул. 

На видеото ще видим един съвестен шофьор на Карат-С, който професионално изпълнява служебните си задължения по автобусна линия 204. Също толкова професионално обижда и заплашва с физическа саморазправа!, коментира Иван. 

И пояснява:

Направих забележка на шофьора, но вместо да се съобрази със забележката, той стана агресивен и започна да ме обижда и заплашва с физическа саморазправа! Основното действие се разви на спирката на стадион Васил Левски, където шофьорът спря автобуса и отказа да си изпълнява професионалните задължения, докато не сляза от автобуса.

Три пъти "ура" за такива шофьори!
Център за градска мобилност - ще вземете ли някакво отношение по случая?

От Центъра за градска мобилност заявиха за OFFNews, че частната компания, която обслужва линия 204, вече е санкционирана за поведението на служителя си.

Фирма "Карат-С" няма да получи пари за целия курс в деня на нарушението, обясниха оттам.

От ЦГМ благодариха за сигнала и обещаха да продължат да наказват за нарушения на ограниченията за тютюнопушене.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7551

6

reKontra

22.11 2017 в 12:55

Повсеместна простотия и наглярщина!

12261

5

Божо

22.11 2017 в 12:40

@ пустиняк - тия автобуси нямат кабини. Каквото пуши шофьорът отива директно при пътниците.

12261

4

Божо

22.11 2017 в 12:38

И веднага се намериха тъпанари, да защитават нарушителя.

6947

2

theprofet

22.11 2017 в 08:53

Карат-С е шуробаджанашка фирмичка... Не очаквайте нещо да стане - те са недосегаеми. Онзи шофьор, който отказа да помогне на човека с инвалидна количка беше пак от Карат-С.

11316

1

Алекс

22.11 2017 в 08:26

Карат-С обслужват линия 204 не "по думите на човека", а по силата на договор с общината. Що за журналисти сте, щом нито знаете общоизвестни факти, нито имате желание да направите проверка на каквото и да е.
Така, както сте го написали, изглежда сякаш изпитвате съмнение към това, което той е казал, но хайде - от вас да мине - ще го напишете...
 
X

Да помогнем на украинските деца!