От минус 10 до 18 градуса през декември

OFFNews 29 ноември 2023 в 15:33 843 0

Време

Снимка БГНЕС/архив

Най-ниските температури през декември ще бъдат между минус 10° и минус 5°, а най-високите – между 13° и 18 градуса.

Декември ще започне със сравнително топло време, с разкъсана средна и висока облачност, според прогнозата на НИМХ. 

През периода 2-4 декември, с преминаване на средиземноморски циклон, облачността ще се вплътни и от запад на изток на много места в цялата страна ще има валежи от дъжд, който с понижението на температурите в северозападната половина от страната ще преминава в сняг.

Около средата на първото десетдневие вероятността за валежи намалява, но се повишава вероятността за мъгливо време в низините сутрин. Температурите ще са близки до климатичните норми. През втората половина от първото десетдневие отново се повишава вероятността за синоптична обстановка със значителна облачност, валежи от сняг в по-голямата част от страната и температури по-ниски от обичайните за периода.

През второто десетдневие се очаква температурите да се повишат и да бъдат близки или по-високи от нормите, вероятността за валежи намалява. Около средата на периода се повишава вероятността за процес със значителна облачност, валежи на повече места в страната и относително понижение на температурите.

През първите дни от третото десетдневие на месеца изгледите са за време без валежи и с температури, близки до обичайните. През последните дни от месеца се очаква температурите да се повишат и да бъдат над климатичните норми. Повишава се и вероятността за валежи от дъжд, в Северна България и високите полета - и от сняг. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки