От догодина в градския транспорт на София връщат по-високите цени на годишните карти за учащи

OFFNews 20 август 2023 в 13:09 10671 0

Градски транспорт

Снимка БГНЕС

Карта за градски транспорт

От началото на следващата година картите за ученици и студенти в София се връщат на старите си цени, каза изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев, цитиран от БНР.

По време на служебния кабинет бе гласувано временно намаление на този вид превозни документи, което изтича в края на 2023 г.

"В момента е важно да подскажем на всички ученици и студенти, на които предстои през септември и октомври отново да се върнат в учебните заведения, че е добре предварително да заредят своите ученически или студентски карти след представяне на необходимите документи. Напомням, че само до края на годината цената на годишната карта за ученици и студенти ще бъде 180 лева.

От началото на следващата година цената се връща обратно на 200 лева, както беше преди февруари тази година. Така че - нека да използват тази възможност и да закупят годишен превозен документ на по-ниска цена", каза Дилчев.

Най-удобният и най-евтиният начин за пътуване с градския транспорт е годишната карта за 365 лева, отбеляза той. Цената на този вид карти няма да бъде променяна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!