Остава облачно, хладно и дъждовно. Още по-студено ще е в петък

OFFNews 20 април 2021 в 06:05 2264 0

Времето днес остава облачно и ще продължи да превалява дъжд на много места. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Остава хладно. Минималните температури ще са между 3 и 8 градуса, а максималните - от 10 до 15, прогнозира Националният институт по метеорология и хидрология.

Над планините ще е облачно и ще вали сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра - около минус 2°.

Над Черноморието ще е облачно, на много места - с превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури на въздуха ще са 10°-13°. Температурата на морската вода ще е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще остане близко до средното за месеца.

Кога ще се стопли?

Повече слънце в сряда и четвъртък обещава НИМХ. По-значителни увеличения на облачността ще има в следобедните часове. В сряда на отделни места, главно в Източна България и планините, ще превали краткотраен дъжд. В четвъртък максималните температури ще достигат 17-22 градуса.

В петък облачността ще се увеличи от югозапад ще завали дъжд. Вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили до умерен и с него, уви, отново ще прониква студен въздух.

В събота ще е предимно облачно, с валежи, на повече места и повече по количество в Южна България. Температурите ще са по-ниски.

В неделя няма да вали, ще има разкъсана облачност, на места и до слънчево. Вятърът ще е слаб от североизток.

В понеделник ще се затопли. След обяд облачността ще се увеличи, но все още вероятността за валежи е малка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !