Останките от самолета със загиналите българи са открити, екипите ще стигнат на мястото следобяд

OFFNews 03 април 2019 в 07:44 7103 0

Днес следобед спасителните екипи ще стигнат до мястото на катастрофата с малък самолет край Скопие, при която загинаха четирима български граждани. 

Това заяви авиационният експерт Ангел Борисов по БНТ. Останките от самолета са открити на 35 км от Скопие в труднодостъпна местност, близо до Солунска глава - най-високият връх в планината Якубица. Машината е била с германски регистрационни табели, а пилотът е притежавал български лиценз за правоспособност, съобщи местна телевизия. 

Самолетът тип "Чесна" е летял от Охрид за София. Час след излитането, пилотът е поискал да кацне в Скопие заради лоши метеорологични условия. Малко по-късно е решил да продължи към България. Преди да изчезне от радарите пилотът е съобщил за силни турболенции. От гражданската въздухоплавателна служба на Северна Македония съобщават, че издирвателната акция е приключила. 

Мястото на инцидента е изключително трудно за летене, заради множеството високи върхове. Според експерта Ангел Борисов, освен лошото време и пилотска грешка, трябва да се изследва и вероятността за отказ на двигателя на самолета. 

Все още няма официална информация за самоличността на пътниците. 

Две момичета на възраст 14 и 18 години и двама възрастни, всички български граждани, са загубили живота си в самолетната катастрофа на около 30 км южно от Скопие, съобщи местният тв канал „Алсат-М“, цитиран от Фокус. Става въпрос за: Бошнаков Ангелов Георги (1970), Бошнакова Георгиева Гергана (2005), Бошнакова Георгиева Билјана (2000), Корнажева Цонева Калина (1972). 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!