Основателката на Първа частна математическа гимназия почина на 53 г. след COVID-19

Александра Маркарян 13 октомври 2021 в 15:13 7900 0

Снимка НПМГ

Почина основателката и директор на Първа частна математическа гимназия и Частно основно училище "Питагор" инж. Марияна Влъчкова, съобщава ПЧМГ на сайта си.

"С прискърбие ви съобщаваме, че ни напусна нашата многоуважаема и обичана инж. Марияна Влъчкова, основател на ЧНУ "Питагор", ЧОУ "Питагор" и директор и основател на ПЧМГ", се казва в съобщението.

53-годишната инж. Влъчкова е починала на 12 октомври след боледуване от COVID-19, пишат нейни колеги, цитирани от БНТ.

"Не времето определя колко голям е бил един живот, измеренията за това са други - как е изживян и в какъв спомен е превърнат. За нас Марияна Влъчкова завинаги остава грижовната дъщеря, всеотдайната майка, подкрепящата съпруга и незаменимата приятелка. Краткото време, отредено ѝ на този свят, ѝ стигна да докосне съдбите на стотици хора и да остави незаличима следа в сърцата им", се казва в съболезнователен адрес, публикуван във Фейсбук от ПЧМГ.

"Посланието, което тя ни остави със своя личен пример, е да живеем пълноценно, наситено и дръзко, да работим за постигане на целите си, но преди всичко – да не спираме да мечтаем. Такава и трябва да я запомним – неуморна, несломима, незабравима", се казва още в него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови