Още по-горещо: до 37° днес. През следващите дни температурите ще приближат 40 градуса

OFFNews 21 юли 2022 в 06:00 1702 0

Изгрев на морето край Варна

Снимка БГНЕС/Иван Янев

Изгрев на морето край Варна

Днес ще бъде слънчево и още по-горещо, с максимални температури до 37 градуса, в София - около 32.

Ще остане почти тихо в по-голямата част от страната. В източните райони ще духа до умерен вятър от изток-североизток.

В планините ще е слънчево, след обяд - с незначителна купеста облачност. Ще духа предимно умерен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 19°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, след обяд до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 26°-29°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 8 мин. и залязва в 20 ч. и 57 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 48 мин. Луната в София изгрява в 0 ч. и 54 мин и залязва в 14 ч. и 48 мин.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца. То ще продължи да се понижава и след обяд ще се доближи до средното.

До края на тази и през първата половина от следващата седмица времето ще бъде слънчево и горещо с преобладаващи максимални температури между 34° и 39°. Временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове в неделя и понеделник, когато на изолирани места, главно в планините и източните райони, е възможно да превали слаб краткотраен дъжд и да прегърми. През повечето дни в много райони ще е почти тихо, по Черноморието ще духа слаб, след обяд до умерен изток-североизточен вятър. В неделя вятърът за кратко ще се ориентира от северозапад, в Дунавската равнина временно до умерен. В началото на другата седмица температурите временно ще са малко по-ниски в сравнение с предишните дни, но ще останат над климатичните норми за втората половина от юли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!