Още издирват изчезнала жена след потопа в Бургаско

OFFNews 26 октомври 2017 в 07:55 2528 0

Продължава търсенето на изчезналата жена при наводнението в Бургаско, а в Община Камено е обявен ден на траур в памет на трите жертви от потопа.

През нощта жандармерията е охранявала пострадалите села. В наводнените райони дежурят и аварийно-спасителни екипи, съобщи Нова телевизия.

Проливните дъждове продължиха близо денонощие, последва приливна вълна, а водата отнесе пътища и мостове. Десетки домове са наводнени.

Седем каскадни язовира са със скъсани стени. Обявено беше бедствено положение.

"Тези язовири са на отдалечени места и повреждането на стените им не влияе на човешкия живот и здраве. Окончателно становище ще дадат специалистите, след като извършат проверките. Тази е причината да не бъдат категоризирани като потенциално опасни. Към настоящия момент тече законодателна инициатива за промяна на категоризирането на язовирите”, обясни областният управител на Бургас.

Едно от най-пострадалите места е село Равнец. Все още е в сила бедственото положение в Община Бургас и Община Камено, а разчистването на щетите продължава.

„В 25 от къщите цяла нощ водата е изпомпвана. Допълнително сме реагирали на 17 сигнала. Това са основно собственици на домове, които са отсъствали. Чакаме още малко да се успокои обстановката и започваме почистването и на улиците, за да станат проходими”, обясни в „Здравей, България” кметът на Община Бургас Димитър Николов.

И днес няма да работи детската градина, защото нивото на водата все още е високо. Училището в Равнец ще работи, но това в Горно Езерово ще остане затворено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови