Още два дни слънце и студ, затопляне започва от неделя

OFFNews 12 януари 2024 в 06:27 983 0

Времето

Снимка БГНЕС/архив

Облаците намаляват днес, времето ще е предимно слънчево. Ще продължи да духа слаб до умерен северозападен вятър, който в източните райони постепенно ще се ориентира от север-североизток и с него ще нахлува още студен въздух.

Жълт код за ниски температури е обявен в части от Западна и Северна България - това са София област, София град, Перник, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Габрово, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Силистра и Добрич. 

Максималните температури ще са между минус 1° и 4°, в София - около минус 1 градус, според прогнозата на НИМХ.

Над масивете от Западна България ще преобладава слънчево време, докато над източните - облачността ще е значителна. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Ще е студено с максимална температура на 1200 м ще е около минус 3°, а на 2000 метра - около минус 9 градуса. 

Край морето ще е облачно, североизточен вятър носи студен въздух. Термометрите на брага ще се качат до 4°, а сред вълните от 2-3 бала - до 8 градуса.  

През почивните дни времето ще бъде предимно слънчево, вятърът ще е до умерен от запад-северозапад. В събота ще е студено с минимални температури между минус 10° и минус 5° и максимални - между минус 3° и 2°. В неделя ще започне затопляне.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки