Още 100 спирки в София с нови навеси

OFFNews 09 ноември 2022 в 08:52 947 1

Навеси

Снимка СОС

Спирки в различни столични райони ще имат нови навеси

Още 100 спирки в София ще имат навеси по предложение на председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев и съветниците Зафир Зарков и Карлос Контрера. 

„След срещите си с граждани в различни райони на София, установих, че един от най-често повдиганите въпроси е за липса на навеси на спирките в кварталите. Така по конкретни сигнали на хората определихме 65 нови спирконавеса. След консултации и обследване от страна на районните администрации сме посочили още 35 места. Така ще има 100 нови навеса във всички 24 района на София. Продължаваме да следваме основната си цел – по-привлекателен градски транспорт, повече пътници, по-малко трафик, по-чист въздух.“, коментира Георгиев. 

С предложението се възлага на ЦГМ да изградят новите 100 места със собствени средства. 

„В момента има различни видове спирки в цяла София, до един месец очаквам главният архитект на столицата Здравко Здравков да внесе за обсъждане в СОС единен стандарт за това как трябва да изглеждат спирконавесите в целия град.“, коментира още Георгиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8959

1

Станчо Панса

09.11 2022 в 09:42

"по предложение на председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев и съветниците Зафир Зарков и Карлос Контрера???"

"След срещите си с граждани в различни райони на София, установих, че един от най-често повдиганите въпроси е за липса на навеси на спирките в кварталите???"

???????

Извинявам се, но това е проблем, който е повдигнат от Спаси София още преди Борис Бонев да е избран за общински съветник. Някой май краде идеи и после си присвоява заслуги. И не е само този конкретен случай. Лошото е, че трябва да минат едни 3,5 години, че да се случат нещата предизборно.

 
X

Подкастът на OFFNews